Meer dan twintig jaar regeerde Nicolae Ceausescu het Roemeense volk met ijzeren vuist, totdat de 'Wakende Eik der Karpaten' in december 1989 zijn roemloze eind vond in een vuurpeloton.
Dikke mannen, magere mannen, afgetrainde mannen, kerstmannen, zwervers: allemaal bezoeken ze de Finse sauna. Wie geen sauna in de buurt heeft, bouwt er eentje. Beelden van mannen in een oude, beslagen caravan, auto of telefooncel lijken scènes uit een absurdistisch toneelstuk. Eenmaal in de sauna, veelal met een fles drank bij de hand, komen de verhalen los. Omgeven door stoom, naakt en zwetend, laten zij hun gevoelige kant zien. Een dikke man vertelt snikkend over zijn jeugdtrauma, een andere man vertelt hoe dankbaar hij is voor zijn huidige, simpele leven, na een voorgeschiedenis van drank en misdaad, een vader huilt om zijn gestorven kind. In de stoom van de sauna lijken tranen minder op te vallen. Mooie, ontroerende, kleine verhalen worden afgewisseld met beelden van het Finse landschap. Het beeld van de Scandinavische man als stoere, ruwe bolster is na het zien van Steam of Life voorgoed veranderd. Even is er nog hoop op voorspelbare mannenpraat over sport, seks en auto's als we een groep halfnaakte, bier drinkende mannen in een kleedkamer nieuwsgierig over een mobieltje gebogen zien. Het blijken babyfoto's te zijn.
Eén familie, drie generaties, balancerend over een brug tussen hoop en geloof in Indonesië.
De Stand van de Zon is een documentaire over het leven van een doorsnee Indonesisch gezin. De politieke onrust in Indonesië alsmede de economische crisis hebben familieconflicten tot resultaat. De film laat op een zeer filmische, betrokken manier zien hoe, ondanks de vele problemen en conflicten, mensen in Indonesië er uiteindelijk toch in slagen het hoofd boven water te houden.
Grootmoeder Rumidjah, een belijdend christen, is vanuit het drukke Jakarta bij haar vriendin Tumisah op het platteland gaan wonen. Zoon Bakti haalt zijn moeder terug naar de stad, omdat het opvoeden van zijn nichtje Tari hem zwaar valt. De hele familie ziet in de pientere Tari de enige mogelijkheid om ooit de sloppenwijk van Jakarta te kunnen ontvluchten. Maar dit zorgt ook voor grote spanningen binnen de familie. Het Indonesische gezin Sjamsudin is als het ware een microkosmos waarin je de belangrijkste problematiek van het leven in Indonesië terugvindt.